Ecologische strijd der Elementen

Onze zoektocht naar de meest duurzame en ecologische technische installaties voor ons paleisje is begonnen. Gedurende de afgelopen maanden bereikten ons al veel tips en informatie zoals bijvoorbeeld de e- shower van Hamwell, composttoilet systemen, groengassystemen en zonne-en/windenergie systemen. We zijn nu op het punt gekomen dat we ermee aan de slag gaan, waarbij bij ons duurzaam, betaalbaar, ecologisch en humaan geproduceerd de doorslag in onze beslissingen zal geven. Heeft iemand interesse om mee te denken hierin ?

Composttoilet

Het composttoilet is ons eerste punt van aandacht. Ook dit is een plek die goed moet voelen, comfortabel moet zijn en geen overlast mag veroorzaken.  Er zijn een aantal grote leveranciers op het gebied van composttoiletten. Via de blog van Marjolein in het Klein kwamen we als snel uit op Separett.

En via Jan-Willem van der Male van www.tinyhouseacademy.nl kreeg ik onderstaande link toegestuurd:

https://www.freerangedesigns.co.uk/reclaimed-wood-furniture/composting-toilet-plans.html

Het blijkt dus dat je zeer goedkoop, bijna kosteloos, je eigen toilet kunt bouwen. Je maakt hierbij gebruik van een urineseparator. Dit kan een prima oplossing zijn.

Via twee van onze trouwe lezers van ons blog, Ingrid en Ton die vakantie vieren in het prachtige Noorwegen, kregen we het volgende bericht toegestuurd:

Hierbij wordt de ontlasting door middel van verbranding op hoge temperatuur snel gereduceerd tot as. We kunnen echter nergens vinden wat er gebeurd met urine.

Waarschijnlijk gaan wij opteren voor de tip van Jan-Willem, maar dan met een inbouw ventilatortje met buitenaansluiting. Maar we zijn ook  benieuwd of onze lezers nog andere goede tips hebben. Die zijn van harte welkom!

Zoals de vorige keer aangegeven wederom een tip voor als jezelf een tinyhouse wilt gaan bouwen. Voor dat je de indeling gaat tekenen, eerst op de grond van je woonkamer of andere ruimte, de plattegrond van je tinyhouse aftekenen, of met tape op de grond aangeven.

Bij ons was dit 7,2 meter x 2,5 meter. In dit vak kun je vervolgens meubeltjes plaatsen, aftekenen waar de keuken komt, waar de douche en toilet komt etc. In ons geval heeft deze voorbereiding al veel blauwe plekken in ons afgebouwde Tinyecohouse voorkomen ;-).

Leave a reply:

Your email address will not be published.