Tiny eco wellness

Ons volgende punt van aandacht is onze riante badkamer van 1,5 bij 1 meter.  De meeste mensen breken hun hoofd hoe ze de badkamerruimte gevuld krijgen, dubbele wastafels enzo, maar in ons geval is het van belang om alle overbodige badkamerballast weg te laten. Daarnaast willen we onze tiny badkamer natuurlijk zo ecologisch mogelijk maken. Om de verspilling van water tot een minimum te reduceren, hebben we flink rond gegoogled op het net. Verrassend hoeveel artikelen er geschreven zijn over kleine badkamers. Tips over het gebruik van lichte kleuren en transparante materialen zijn er genoeg te vinden, maar voor de afmetingen van ons tiny eco house wellness centre liepen we toch elke keer met ons neus tegen de spreekwoordelijke badkamerdeur op.

Natuurlijke buitendouche

We hebben dus maar onze eigen fantasie hierop losgelaten.  Een klein bad hebben we geschrapt. Twee grote mensen in een tobbe, dan kunnen we beter het zwembad opzoeken. Om niet het hele jaar rond in 1,5 bij 1 meter te vertoeven met mogelijke verschijnselen van claustrofobie, hebben we besloten om een extra buitendouche te maken. Heerlijk om ’s ochtends met een pril lentezonnetje je te wentelen in warm regendouchewater, terwijl je te midden van de natuurgeluiden en geuren staat.

            

Dat brengt ons tot het volgende. Voor de binnendouche hebben we een machtig waterbesparend systeem ontdekt. Met een waterreductie van circa 85% ten opzichte van een “normale” douche, is het in principe mogelijk om lekker lang en bij een behaaglijke temperatuur, onder de douche te staan. Het water wordt namelijk in de douchebak opgevangen, gefilterd en komt er weer door de douchekop  schoon uit.

www.hamwells.com/nl/e-shower

Dit klinkt onvoorstelbaar, maar het is echt zo.  Wij werden er echt blij van. Als we dan ook nog een prachtig plekje aan een zwemmeertje of de zee kunnen bemachtigen, dan  worden we daar helemaal warm van. Zo creëren wij ons eigen waterbesparende tiny eco wellness paradijs.

www.deduiventoren.nl

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer