Op zoek naar een bouwlocatie en de materialen

Via familie, vrienden en kennissen zijn we op zoek gegaan naar een bouwlocatie. Dit leek in eerste instantie eenvoudig, maar was het uiteindelijk niet. We willen wel ons spaargeld in het  TinyEcoHouse steken, maar even een halletje huren voor 600 euro per maand is “out of the question”. Verder liepen we ook tegen allerlei wettelijke beperkingen aan. Sta je met je Tiny House op minder dan 5 meter van een fabriekshal, dan dekt de verzekering geen brandschade aan het pand als ons Tiny House onverhoopt in brand zou vliegen. Na een paar weken tevergeefs zoeken naar een betaalbare locatie, kwamen we op het idee een artikeltje te schrijven voor weekblad Gilze en Rijen .

De oproep voor onze bouwlocatie luidde als volgt:

Tot onze grote vreugde kregen we verschillende reacties, onder andere van Eric. In Gilze, achter het huis dat hij aan het renoveren is, mogen wij van hem gaan bouwen! Hartverwarmend werd Gerard door hem ontvangen. Eric vertelde bezielend over de stroomopbrengsten die hij door middel van onder andere zonne-energie gaat genereren in zijn nieuwe huis. Ook vertelde hij uitgebreid over andere innovatieve en vooral ecologische en energiebesparende nieuwe technologieën  die hij wil toepassen in en rond zijn huis. Heerlijk hoe het reduceren van onze CO2 footprint ook zijn focus heeft!

UITDAGING VOOR DE LEZER

Inmiddels hebben een deel van onze bouwmaterialen besteld. Het geraamte, de vloer en de dakplaten. Uiteraard groen en ecologisch gecertificeerde materialen, dus geen betonplex  als bodemplaat! De Bredase vestiging van Pontmeijer heeft ons super geholpen en kon ook razendsnel leveren. We kunnen nu dus beginnen met het echte bouwen! Maar eerst hebben we nog een UITDAGING voor alle lezers van ons blog want over de buitenbekleding van ons TinyEcoHouse hebben we namelijk nog steeds geen ei gelegd. Willen jullie samen met ons meedenken over de buitenbeplating? Alle tips zijn welkom en kunnen gedeeld worden via ons contactformulier op www.tinyecohouse.nl!

De buitenbekleding moet uiteraard:

–              Dampdoorlatend zijn;

–              Ecologisch en humaan geproduceerd zijn;

–              Licht van gewicht;

–              Goede constructieve eigenschappen hebben;

–              Bestand zijn tegen het Nederlandse klimaat;

–              Een warme, uitnodigende uitstraling hebben;

–              en prijstechnisch voor iedere Tiny House Bouwer bereikbaar zijn.

We zijn benieuwd!

p.s. Voor geïnteresseerden hieronder nog onze bouwtekeningen.

One comment: On Op zoek naar een bouwlocatie en de materialen

  • Als buitenbekleding zou je mogelijk Western Red Cedar kunnen gebruiken:
    superlicht, duurzaam en persoonlijk vind ik het ook een hele mooie kleur hebben.

Comments are closed.