Hoe het begon

Het idee voor ons Tiny Eco House komt uit de media. We stuitten erop in het Algemeen Dagblad en zijn toen aan het googelen geslagen. Inmiddels hebben we vele verhalen  over de bewoners en hun bouwproces gelezen en hebben we door honderden foto’s van de meest uiteenlopende Tiny Houses gescrold. Het idee om zelf zo’n TinyEcoHouse te gaan bouwen nam naarmate we meer informatie tot ons namen, steeds vastere vormen aan. Toen we tijdens een wandeling in Rijen ook nog eens een natuurcamping tegen kwamen waar twee kleine ecologische huisjes stonden aan een zwemmeertje, waren we om.  Tenminste, bijna om.

www.deduiventoren.nl

Want natuurlijk realiseerden wij ons dat 7 bij 2,5 meter woonoppervlakte wel erg klein is. Anderzijds heeft het ook z’n voordelen. Je hoeft immers niet meer al je bezittingen te bewaken, verzekeren en te onderhouden. En ruimte is relatief, want hoeveel ruimte in huis gebruiken we eigenlijk daadwerkelijk? Het hele Tiny House concept integreerde ons steeds meer. Zeker ook in combinatie met het reduceren van onze CO2  footprint. Afgelopen zomer waren we dan ook overtuigd: we gaan er (groen en ecologisch) voor!

Tiny Houses Kijken,

Het ontwerp voor ons Tiny House is van levensbelang. Het moet mooi, efficiënt en goed leefbaar zijn. Om inspiratie op te doen hebben we allereerst een bezoek gebracht aan Jan in België. Jan is leraar op een ambachtsschool en had in zijn vrije tijd een Tiny House gebouwd.  Hij werkt halve dagen en wilde aan weer aan een nieuw Tiny House project beginnen. Daarom had hij zijn bouwsel op Martkplaats te koop gezet. We werden zeer enthousiast door Jan onthaald met plaatselijk streekbier. Maar al snel bleek dat het door hem geb(r)ouwde Tiny House niet de ecologische bezieling had die wij zochten. Vooral de PVC kozijnen en deuren waren niet ons ding. Sorry Jan.

Foto’s Tiny House en indeling van Jan. Bron: Gerard.

Een paar weken later belandden we tijdens een ritje op de motor op een Tiny House event in Rotterdam. Daar hebben we een paar ideeën opgedaan zoals een elektrische installatie voor Tiny Houses. De totale prijs voor het geheel kwam op zo’n 6000 euro. Een beetje duur voor ons gevoel. Zo’n Tiny House moet bereikbaar zijn voor iedereen.

bron: www.bluepowershop.nl

Nog een paar weken later bezochten we een Tiny House event in Almere. Stromende regen, maar toch waren er honderden mensen die geduldig in de rij wachten om de verschillende Tiny Houses van binnen te zien. In totaal bleken er 5.000 bezoekers te zijn geweest  Vooral het “Wikkelhuis” het eerste TinyEcoHouse in Almere trok onze aandacht. De vormgeving was mooi en de afwerking ook.

Het wikkelhuis in Almere. Bron: http://www.almeredezeweek.nl

Almere is een stad die duidelijk het voortouw neemt op het gebied van initiatieven rond Tiny Houses. Op het event stonden allerlei formaten Tiny Houses. Ook groottes waarbij wij ons afvroegen of dit nog als Tiny House te bestempelen is. Veel getoonde modellen waren bovendien niet verrijdbaar terwijl dit toch echt een van de belangrijkste kenmerken van een Tiny Eco House is voor ons. Uiteindelijk verlieten we het event dan ook met meer vragen dan antwoorden.

One comment: On Hoe het begon

Comments are closed.