Het bouwen is nu écht begonnen!

Het bouwen is nu dus écht begonnen! De afgelopen maand zijn we verhuisd van Eric in Gilze naar Achterveld, waar we een warm onthaal kregen bij Stefan en Kees. Hier kunnen we binnen bouwen wat toch erg belangrijk blijkt gezien de weersomstandigheden.  Na lang dubben hebben we uiteindelijk toch besloten om een stalen frame als basis toe te passen. Dit in verband met stabiliteit van het Tinyecohouse, maar ook om gewicht te besparen. Al met al loopt het gewicht uiteindelijk behoorlijk op.  600 KG voor de trailer, 770 KG voor het stalen frame, 400 KG voor de vloer, 350 KG voor de kozijnen en glas, en 200 KG voor de binnen beplating. Bij elkaar dus 2.320 KG. Houden we nog over circa 1.180 KG die toegevoegd mag worden, omdat het tiny house in totaal 3500 KG mag wegen van de RDW.

    

vloer ligt erin

Sinds we in Achterveld bouwen zijn we ontzettend opgeschoten. De vloer ligt er nu in. De bodemplaten hebben we onderling met “koekjes” vastgezet. De bodemplaat zelf wordt niet op de trailer bevestigd. Dit gebeurt later door middel van speciale U vormige beugels die om het chassis van de trailer heen vallen. Zodoende hoeven we niet meer in het chassis zelf te boren en blijft het Tinyecohouse hierdoor altijd afneembaar van de trailer.

    

 

Bovenop de bodemplaat hebben we inmiddels ook rondom een balklaag aangebracht. De buitenkant van de balken is tevens de buitenzijde van het onderliggende chassis, én de buitenzijde van het hierop te monteren frame. Tevens worden tussen de boven beschreven balken, ook balken in de breedte aangebracht, en balken in de lengte ter versteviging. Tussen de balklaag komt uiteraard isolatie.

    

Stalen frame gemonteerd

De supermannen (lees Gerard en Stefan) hebben inmiddels ook de geprefabriceerde stalen delen op de trailer gemonteerd. Dat was geen makkie en duurde iets (lees veel meer) montagetijd dan de twee en een half uur die door de fabrikant voorspeld was. Belangrijk hierbij was dat de buitenzijde van de wanden gelijk viel met het frame van de trailer. Dat is ook gelukt! YESSSSS. Om het werken  wat eenvoudiger te maken, hebben we gebruik gemaakt van schoren om de wanden tijdelijk op hun plaats te houden, want dat konden de supermannen niet zelf ;-).

Inmiddels staan de achterwanden ook. En zit het dakframe er ook op (dat ziet er best imposant uit). Ons tinyecohouyse begint nu echt vorm te krijgen! De uitdaging voor dit moment is het aanbrengen van de binnenwandbekleding met  uitsparingen voor stopcontacten, schakelmateriaal  en leidingen voor water toevoer en afvoer.

Site Footer