Enthousiaste tinyecohouse geïntresseerden op Open bouwdag

Met een heerlijk zonnetje ontvingen wij afgelopen zaterdag tal van enthousiaste Tinyecohouse liefhebbers op onze open bouwdag. Veel mensen kwamen via de aankondiging op Tinyhousenederland.nl en ook een berichtje in de lokale krant leverde enthousiaste bezoekers op.

We hebben supergave reacties gehad. Vooral het buitentimmerwerk met drie verschillende breedtes fraké hout viel erg in de smaak. Het hout dat we gebruiken is én ecologisch én de bezoekers vonden het mooi in combinatie met de Lambo wood kozijnen. Zelf zijn we er ook erg mee in onze nopjes ;-).

De binnenwandafwerking met ecologische leemverf sprong ook in het oog. De kleur werd als natuurlijk en rustgevend ervaren. Overigens is het verven met leemverf ons heel erg meegevallen. Het is  eenvoudig te verwerken, geurloos (dus geen hoofdpijn ‘s avonds) en druipt niet. Ook leuk om te horen was dat ondanks onze meubels er nog niet instaan de binnenruimte door iedereen als ruim en speels werd ervaren.

Tijdens de open bouwdag hebben we ook gehoord van nieuwe wooninitiatieven voor Tinyhouses vlakbij onze bouwlocatie. Het betreft hier een oud defensie terrein op de Leusdense heide, dit voor meerdere Tinyhouses. We merken nu heel duidelijk dat wonen op een beperkt aantal vierkante meters steeds populairder wordt in Nederland. Leuk dat steeds meer mensen het avontuur opzoeken! Ondertussen blijven wij gestaag doorbouwen. Nog even en de buitenkant van ons huisje op wielen is klaar. De volgende uitdaging staat dan al weer voor de deur namelijk de technische installaties.

In ieder geval willen wij iedereen bedanken voor de gezelligheid, nieuwsgierigheid en waardevolle informatie. Voor ons was het een topdag!

Gerard en Rose Carry

Site Footer